از روز ۳۱ فروردین ۴۲ و آغاز نبرد گجستان، در طول قریب به دو ماه، بر اثر بمباران هوایی روستاهای بویراحمد در مناطق لوداب، سادات امامزاده علی (ع) و روستای امیر ایوب صدها زن و کودک کشته شدند و هزاران رأس گاو و گوسفند و بز، که تنها دارایی عشایر این مناطق بود، از بین رفت.
شاید این اولین بار در تاریخ بود، که حکومتی، مردم خودش را با هواپیماهای جنگی مورد حمله قرار میداد.
آنگونه که ارتشبد آریانا از قول محمد رضا شاه گفته بود: به فرمان جهان مطاع ملوکانه از تاریخ ۴۲/۱۲/۱۶ مناطق کوه مره سرخی، فراشبند، قیر و کارزین، بویراحمد علیا و سفلا، ممسنی و کهگیلویه منطقه جنگی اعلام شد.
رحیم و کرامت (کودکان ۴ و ۵ ساله)، امرلله و خانم جان کودکان ۱۰ و ۱۲ ساله، مشتری ویسی (زنی ۶۵ ساله) از مناطق جلیل، علی انصاری کودک ۱۰ ساله از روستای کناره، حبیب الله و ماهرخ وماه بس یزدانبخش از سادات امام زاده علی، زهرا آهی آزاد از ساکنین سپیدار و دهها نفر دیگر که در حملات هوایی آن سال کشته شدند، تنها گوشهای از تاریخ مظلومانه دفاع کهگیلویه و بویراحمد در برابر ظلم و ستم است.
محمد بهمن بیگی موسس مدارس عشایری در ایران از شاه خواسته بود، دستور دهد، هواپیماهای نظامی چادرهای سفید را در مناطق عشایری بویراحمد بمباران نکنند چرا که چادرهای سفید نشان مدارس عشایری بود.
بعدها بهمن بیگی نوشت «هر چه تلاش کردم نتوانستم جلوی بمباران هوایی مدارس عشایری در بویراحمد را بگیرم.
هر سال ۳۱ فروردین سالروز دفاع مظلومانه، اما مردانه جوانان بویراحمد در تنگ گجستان است و اردیبهشت ماه، ماه خون است و نبرد.
وجود دارد.
اینکه چرا رژیم پهلوی برای سرکوب بویراحمدیها که در آن سالها یک منطقه دور افتاده و محروم از ابتداییترین امکانات بود، از چندین لشکر و تیپ مخصوص و تیپ کماندویی استفاده کرد، که با پشتیبانی کامل هواپیماهای جنگی از دو پایگاه هوایی مهم کشور و با حداکثر خشونت و شدت همراه بود؟
اینکه چرا محمد رضا شاه پهلوی دستور «طایفه جلیل باید نابود شود» را صادر کرد؟
در حالی که طایفه جلیل طایفهای بود محروم و پیشرفتهترین سلاحی که داشتند برنو بود و تعداد آنهم به چندده قبضه هم نمیرسید.
اینکه چرا کهگیلویه و بویراحمدیها با سلطنت پهلوی آنهمه مشکل داشتند، اما نه تنها مشکلی با نظام مقدس جمهوری اسلامی نداشتند که حتی برای حفظ آن هزاران شهید دادند؟
مبارزات عشایر ظلم ستیز کهگیلویه و بویراحمد با رژیم پهلوی باعث شد آن رژیم این استان را به عمد در محرومیت نگه دارد و تا پایان سرنگونی کمترین عمران و آبادانی در این منطقه مغضوب رژیم طاغوت تا قبل از انقلاب انجام شد.
در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نیز عشایر این استان با همراهی آیت الله ملک حسینی همچون مردم سایر کشور به خیابانها ریختند و بنیان حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را برانداختند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری «آرمان دنا»ندای مردمی پیشرفت، اخبار گوناگون استان کهگیلویه و بویراحمد با تکیه برپیشرفت و توسعه اقتصادی
فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.