به گزارش پایگاه خبری آرمانِ دنا ـمصطفی امانت؛ دوم فروردین مطابق با ۲۲مارس میلادی به عنوان روز جهانی «آب»نامگذاری شده است تا کشورهای عضو سازمان ملل وهمه دولت ها و مردم کره خاکی پی به ارزش و اهمیت این نعمت حیاتی ببرند.
تغییرات در محیط زیست و دستکاری انسان در طبیعت باعث شده است چرخه طبیعی آب وهوا تغییر کرده و منابع آبی به کمترین حد خود برسد و زمزمه جنگ دولت ها بر سرآب شنیده شود.
آب سرمایه ونعمتی است که علاوه براینکه نیاز اساسی انسان ها رابرآورده میکند نقشی حیاتی در تولیدات کشاورزی ،صنعتی و...دارد، ودرواقع توسعه و پیشرفت اقتصادی بدون وجود آب بی معنا خواهد بود.
دربعدجهانی صنعتی شدن باعث تولید گازهای گلخانه ای و درادامه آن تغییرات آب و هوایی ،ذوب شدن یخچال های طبیعی....و در واقع کم شدن منابع آبی شیرین وقابل استفاده بشر را رقم زده وحیات بشر راباتهدید مواجه کرده است.
کشور عزیزمان ایران اسلامی متاثر ازاین شرایط آب و هوایی و قرار گرفتن در کمربند خشک جهان وضعیت شکننده تری دارد درصورت عدم برنامه ریزی صحیح دردرازمدت و سرمایه گذاری دولت در این زمینه کشور دچارمشکلات جبران ناپذیری میشود.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ده درصد روان آب به نسبت جمعیت و وسعت وضعیت بهتری نسبت به دیگر مناطق کشور دارد.متاسفانه وسعت کم استان فاصله اندک از سرچشمه تاخروج آب از استان فرصت بهرهبرداری اندک ،کوهستانی بودن ،عدم توجه به مقوله آب درگذشته و...استان مارا با وجود منابع عظیم آبی در ردیف استان های کم برخوردار ازاین نعمت ثروت آفرین قرارداده است.
قرار گرفتن سدهای بزرگ درخروجی مرزهای استان وازدست رفتن فرصت استفاده ازاین سدها افسوسی است که سالهاست مردم استان را دچار رنجش کرده و فرصت های شغلی وثروت های که برای استانها زیردست این سدها ایجاد کرده دستمایه انتقاد مردم ازمسئولان شده است.
شهرستان کهگیلویه بزرگ باوجود تلاش های بسیار زیاد دولت برای تامین آب شرب و تلاش های دست و پا شکسته برای تامین آب کشاورزی هنوز طعم توسعه و ثروت آفرینی از این نعمت حیاتی را نچشیده است.
کهگیلویه بزرگ دارای دشت های حاصل خیز کشاورزی است که کشاورزی دیم و خشکسالی متمادی همراه با نامنظم بودن بارشها باعث مهاجرت کشاورزان و ناامیدی آنها از تولید محصولات کشاورزی شده است.
سرمایه بر بودن طرح ها و منابع محدود وطولانی شدن پروژه های آبی شهرستان های کهگیلویه ،بهمئی،چرام ولنده مردم را دچار ناامیدی کردهاست.
البته طرح های عظیم آبرسانی به شهرلیکک و طرح عظیم آبرسانی به دهدشت ،چرام وسوق ازسد کوثر با صرف هزینه های گزاف درشرف بهرهبرداری هستند.
نامگذاری سال جدید به نام سرمایه گذاری برای تولید باید همت و تلاش مضاعف مسئولان استانی و کشوری را درطرح های آبرسانی به اراضی کشاورزی سوق و چنگلوا بعداز ۱۹سال، سد های نیمه تمام کوهبرد و سرپری ،طرح مطالعاتی سد آبریز و همه طرح های نیمه تمام آبی کهگیلویه بزرگ ،دوچندان کرده تا شاهد شکوفایی و رشد اقتصادی با افزایش تولیدات کشاورزی و شکوفایی صنعتی در منطقه باشیم
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پایگاه خبری «آرمان دنا»ندای مردمی پیشرفت، اخبار گوناگون استان کهگیلویه و بویراحمد با تکیه برپیشرفت و توسعه اقتصادی
فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.