menusearch
armanedena.ir

نشست مدیریت بحران کم آبی کهگیلویه بزرگ دردهدشت

تقویم
چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
جستجو
هدر سایت

نشست مدیریت بحران کم آبی کهگیلویه بزرگ دردهدشت

(4)
(0)
اشتراک خبر در شبکه های اجتماعی اشتراک
تاریخ درج خبر دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
نشست مدیریت بحران کم آبی کهگیلویه بزرگ دردهدشت

به گزارش خبرآرمانِ دنا به نقل از ایرنا: بررسی وضعیت تنش آبی و شناسایی راهکارهای مؤثر و انجام تدابیر لازم برای مدیریت بهینه منابع آبی در حوزه کهگیلویه بزرگ با حضور عیسی شهامت معاون عمرانی استانداری کهگیلویه وبویراحمد و فرمانداران و بخشداران و مسئولان محلی برگزار شد.

عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد در این نشست بر ضرورت هماهنگی بیشتر مسئولان شهرستان ها و نظارت و تدابیر لازم برای مدیریت مصرف بهینه آب و آمادگی کامل برای بروز هر گونه تنش آبی در منطقه تاکید کرد.

شهامت با اشاره به پیش‌بینی‌های بارش برای سال ۱۴۰۴ گفت: به نظر می‌رسد تابستان و بهار پیش رو از حیث وضعیت آبی متعادل نخواهد بود. بنابراین، لازم است که تدابیری برای ۲ مقوله اصلی در دستور کار، یعنی اصلاح شبکه آب و توزیع آب، اتخاذ کنیم تا تنش‌های آبی به مردم عزیزمان منتقل نشود.

وی افزود: از ابتدای اردیبهشت، آبگیری مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی دهدشت آغاز خواهد شد که می‌تواند آب شهرهای دهدشت، لنده، چرام و روستاهای اطراف را تأمین کند. این مخزن در مدت ۷۲ ساعت می‌تواند به مدار خدمت وارد شود.

معاون عمرانی استانداری همچنین به اهمیت همکاری با عشایر اشاره کرد و گفت: امور عشایر مکلف به خرید دستگاه‌های مورد نیاز شده‌اند و تجهیزات و تسهیلات لازم باید در اختیار مدیریت شهرستان که بعهده فرماندار است قرار گیرد تا در صورت مواجهه با تنش آبی، به سرعت وارد عمل شوند.

شهامت همچنین به وجود مشکلات آب در برخی روستاها و شهرها از جمله دیشموک، قلعه رییسی، لنده و چرام و سرفاریاب اشاره کرد و تصریح کرد : برای تأمین آب این مناطق، اقدامات لازم در حال انجام است.

وی همچنین به مصوبه جدید اشاره کرد و گفت: بر اساس آن، صدور پایان کار در تمام شهرداری‌های استان منوط به نصب مخزن ذخیره آب برای واحدهای مسکونی شده است.

این مصوبه در راستای مقررات ملی ساختمان تصویب شده و هدف آن افزایش ذخیره‌سازی آب در مناطق شهری است.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اعتبارات محدود است، افزود: مدیران باید با تصمیم‌گیری‌های مناسب، به مدیریت مشکلات شهرستان کمک کنند.

شهامت همچنین از مدیرکل امور عشایر به دلیل عدم حضور در جلسه انتقاد کرد و به سایر مدیران تذکر داد: قبل از اطلاع از آنچه در چنته داریم، نباید برنامه ریزی داشته باشیم.

وی افزود: در دولت مماشات نخواهیم داشت و هر تصمیمی که راجع به موارد بحرانی توسط فرمانداران گرفته شود، تصمیم استانداری نیز پشتیبانی کامل خواهد کرد.

معاون عمرانی استانداری تأکید کرد: تمام مصوبات به صورت شفاف و رسمی اعلام خواهد شد و ما هیچ چیزی از مردم پنهان نخواهیم کرد. همچنین ممنوعیت کشت برنج در اراضی تحت پوشش چاه‌های استان نیز به تصویب رسیده است و در مناطقی که وضعیت آب بحرانی است، این ممنوعیت به صورت ویژه اعمال خواهد شد.

توسعه شبکه آبی دهدشت و نیاز به اقدامات فوری

سید حمزه محقق زاده، فرماندار کهگیلویه در جلسه‌ شورای حفاظت از منابع آبی شهرستان با موضوع مشکلات آب و برق شهرستان، از وضعیت بحرانی شبکه آبی دهدشت خبر داد و خواستار توجه ویژه به این موضوع شد.

وی به عمق بالای مشکلات موجود، از جمله شکستگی‌های مکرر لوله‌ها و نیاز به افزایش بار آبی که امسال در مدار قرار می‌گیرد اشاره کرد.

محقق زاده همچنین به پروژه مخزن پنجم آب چهار شهر اشاره کرد و افزود: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان، قادر است ۷۲ ساعت آب مورد نیاز را تأمین کند.

وی تصریح کرد که چند خیابان اصلی نیاز به اصلاح دارند و در بخش‌های دیشموک و قلعه رییسی مشکلات عمده‌ای وجود دارد که نیازمند ورود حداکثری است.

فرماندار کهگیلویه تأکید کرد: بخش مرکزی و سوق باید توجه ویژه‌ای شود و ایستگاه دمدره از ملزومات دهدشت و بخش سوق است که نیاز به ارتقا دارد.

وی همچنین به ضرورت ورود یک حلقه چاه در چرام به مدار اشاره کرد و گفت: خط انتقال مخزن بیست هزار متر مکعبی که زیر منازل مردم عبور می‌کند، نیاز به اصلاح دارد.

محقق زاده در ادامه افزود: حقابه برداشت آب از سد کوثر ۶۰ لیتر بر ثانیه است که در حال حاضر مقدار کمتری برداشت میشود و ۲۲ روستای حومه غربی از سد کوثر استفاده می‌کنند و همچنین، مطالبه جدی چنگلوا ملحق شدن به این ۲۲ روستا است تا از آب سد استفاده کنند.

وی اظهار داشت: تصفیه‌خانه‌ برای ۴۰۰ خانوار طراحی شده است، اما اکنون افزون بر ۱۵۰۰ خانوار است و پاسخگو نخواهد بود.

همچنین در این جلسه به بررسی وضعیت کیفی اب شهرک صنعتی بردیان، پرداخته شد و به منظور حل این مشکل، تصمیم بر این شد که چاه جدیدی به منظور تأمین آب با کیفیت بهتر و کاهش سختی آب حفر شود.

بررسی وضعیت امسال آبرسانی به روستاهای چغل و شهرک اکبر آباد نیز در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: در برخی مناطق با تنش آبی مواجه هستیم کشاورزان می‌توانند به کشت خود ادامه دهند اما از کشت محصولات پر آب بر خودداری

آرش مصلح عنوان کرد: همچنین به تشخیص فرمانداران و اعضای شورای حفاظت منابع آب، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های لازم در مناطق با تنش آبی اعمال خواهد شد.

مصلح تأکید کرد: هدف از این اقدامات، استفاده بهینه از منابع آب و استمرار تولید در استان است و امیدواریم با همکاری کشاورزان و مسئولان، بتوانیم به این اهداف دست یابیم.

برنامه‌ریزی برای رفع تنش آبی در تابستان پیش رو

رضایی، مدیر عامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد، همچنین با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی لازم برای رفع تنش آبی در تابستان پیش رو، گفت: با تعامل و اجرای طرح‌های کوتاه‌مدت، امیدواریم مردم دچار مشکل در این زمینه نشوند.

وی در ادامه به چالش‌های موجود در تأمین آب اشاره کرد و افزود: چاه‌ها باید به انرژی متصل باشند تا در صورت قطع برق، آب قطع نشود. شبکه‌های توزیع آب در استان از نوع آزبست هستند و باید این وضعیت را به سرانجام و مقصود برسانیم

مدیر عامل آب و فاضلاب استان همچنین به لزوم پوشش آبرسانی سیار برای عشایر که زیر نظر این اداره نیستند، اشاره کرد و گفت: باید در جاهای تحت پوشش، آبرسانی سیار را داشته باشیم.

رضایی با اشاره به مشکلات مالی، بیان کرد: به دلیل نبود اعتبار، از الکترو پمپ‌های تعمیری استفاده می‌کنیم که جوابگو نیست

وی همچنین به موضوع انشعابات غیرمجاز اشاره کرد و گفت: بسیاری از انشعابات غیرمجاز هستند که نیاز به حمایت دستگاه‌های قضایی برای جمع‌آوری دارند.

وی افزود: در روستاها، آب بها پرداخت نمی‌شود و سال پرتنشی در پیش داریم و ناترازی انرژی برق نیز به مشکلات افزوده شده است.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان در ادامه به ضرورت اصلاح شبکه عبور آب از زیر منازل مردم اشاره کرد و گفت: برای آبگیری مخزن لازم است که ۳۰۰ متر شبکه عبور آب از زیر منازل مردم اصلاح شود

رضایی گفت: ایستگاه دمدره با ظرفیت ۲۴۰ لیتر بر ثانیه فعلاً با ۷۵ درصد ظرفیت آب را به مدار می‌آورد که نیاز به اعتبار دارد.

رضایی همچنین اعلام کرد: باید درخواست افزایش ولتاژ برای ایستگاه‌های برق کهگیلویه از مدیر عامل برق خوزستان انجام شود.

وی با بیان اینکه اول اردیبهشت مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی دهدشت آبگیری می‌شود خاطرنشان کرد: تجهیزات تصفیه‌خانه سرفاریاب خریداری شده است، اما هنوز نصب نشده و پس از بررسی، فرایند نصب آغاز خواهد شد.

رصد پرونده‌های آب منطقه‌ای و ضرورت حفاظت از منابع آبی

سعید کریمی زاد، دادستان عمومی و انقلاب کهگیلویه، نیز با اشاره به وضعیت پرونده های آب منطقه‌ای، اعلام کرد: در خصوص رصد هیچ پرونده‌ای در رابطه با آب منطقه‌ای وجود ندارد که اقدام نشده باشد.

اما ۸۰۰ پرونده برای انشعاب غیرمجاز آب و فاضلاب کهگیلویه هنوز به مجموعه ما ارسال نشده است و علت این انباشتگی مشخص نیست

. وی همچنین به کمبود تجهیزات در موارد ضروری اشاره کرد و گفت: در سطح شهرستان، تجهیزات آماده‌ای برای مواقع بحران و مشکل وجود ندارد و در صورت نیاز، باید این کمبودها برطرف شود.

دادستان کهگیلویه به مسأله سرقت وسایل برقی در یکی از روستاها اشاره کرد و افزود: در یک روستا حداقل در یکی دو ماه گذشته چندین سرقت برقی صورت گرفته است.

اگر مقدور است برای جلوگیری از این موارد در جاهای خاص، نگهبان گمارده شود و دهیاران باید همکاری کنند. نصب دوربین‌های مداربسته بهتر از ضررهای بالاتر است

. کریمی زاد همچنین بر اهمیت حفاظت از منابع آبی تأکید کرد و گفت: بحث کشت بهاره و تابستانه اگر در جلسات استانی مصوب شده، باید در این جلسه هم ابلاغ و رسانه‌ای شود.

لازم است گشت روزانه از همین ایام آغاز شود و از ظرفیت دهیاران و مساجد در سطح دهدشت استفاده شود چرا که زیر آب چاه کشت ممنوع است و در صورت کشت، تخریب خواهد شد.

وی در ادامه به مهمترین مطالبه خود اشاره کرد و گفت: بعد از مسائل امنیتی و نظامی، بحث تصفیه‌خانه فاضلاب شهری دهدشت که به سد کوثر می‌ریزد و خروجی آن آب شرب چند استان می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و به این خاطر گزارشی مفصل در این خصوص تهیه شده تا اعتبار ملی تأمین شود و معضل زیست‌محیطی برطرف گردد.

کریمی زاد اعلام کرد: تصفیه‌خانه فاضلاب شهری دهدشت مهمترین تنش معضل زیست‌محیطی است. *

پرندوار، دادستان چرام، در این جلسه اعلام کرد: با متخلفان حوزه آب برخورد قاطع و قانونی خواهیم داشت

. وی افزود: موضوع به ضابطین خاص انتقال داده شده است و هیچ کس از این برخورد بدون اغماض مصون نیست. کشاورز، مدیر آب بخش سرفاریاب، نیز از نارضایتی مردم این منطقه از کیفیت آب شرب خبر داد.

به گزارش ایرنا تنش آبی یک چالش جدی است که نیاز به همکاری و همیاری تمامی بخش‌ها، از دولت و نهادهای عمومی گرفته تا جامعه و کشاورزان دارد. با اتخاذ راهکارهای مناسب و مدیریت بهینه منابع آبی، می‌توان به کاهش تنش آبی و تأمین نیازهای آبی جامعه کمک کرد

نظرات کاربران ( 0 نظر )
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام